24 maart 2022

6 % in plaats van 21 %

Goed nieuws voor lopende nieuwbouwprojecten waar afbraak aan vooraf ging.

In de marge van het energieakkoord besliste de federale regering om het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor de sloop en de heropbouw van een woning in gans België te verlengen. Met één jaar, tot eind 2023.

Dat betekent dat Belgen die een gezinswoning slopen en heropbouwen, ook na 31 december 2022 een verlaagd btw-tarief van 6 procent kunnen toepassen.
Ook de extra beperking voor projecten waarvoor de omgevingsverguning wordt ingediend vanaf 1 juli schuift met een jaar op. Dit wordt dan:
Om het risico van misbruiken (bv. een overdreven vooruitfacturering op 30 december 2023) tegen te gaan, is een extra beperking voorzien voor de projecten waarvoor de aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt ingediend vanaf 1 juli 2023. Voor deze projecten zal maar 25% van het totaalbedrag van de in de aanvraag voor de omgevingsvergunning vermelde werken in aanmerking komen voor het verlaagd tarief.
De belastingplichtige kan wel het tegenbewijs leveren dat het gefactureerde bedrag overeenstemt met werken die wel degelijk vóór 31 december 2023 voltooid werden.

Bron : bouwunie


Vragen

Contacteer ons

03 887 87 78

info@vanreethvastgoed.be

Gelieve uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mail in te vullen
Gelieve uw telefoon in te vullen
Gelieve uw uw bericht in te vullen
Gelieve akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden
Vraag uw gratis schatting